onsdag 3 april 2013

Inbrott...eller utbrott!


 

Det har hänt något! Någon har stökat till i vårt klassrum! Har du sett vad som har hänt!?

Utropen och frågorna var många i morses när jag mötte barnen utanför klassrummet. Och innanför dörren var det ordentligt rörigt. Stolarna låg huller om buller, det låg papper både högt och lågt, kapplastavarna var utspridda överallt.


Det allra konstigaste var nog ändå bollen...som visade sig vara ett ägg. Någon har lämnat ett ägg till oss att ta hand om!

 
Sedan upptäckte vi att vi hade fått mail från någon som heter Mamma Hemlig. Hon hade skickat till alla våra mailadresser. Det stod att hon hade hört talas om barnen på Nästegårdsskolan. Hur snälla och hjälpsamma de är och hon ville ha hjälp att ta hand om sitt ägg. Hon bad oss att hålla det varmt och vända det två gånger varje dag. Genast ordnade barnen en plats i soffan för ägget och sedan fick ägget min poncho att värma sig med.
 
Vi pratade en stund om vad det kan vara för ägg och vem mamman kan vara. Sedan svarade barnen på mailet parvis. De skrev och frågade mer om skötseln, om vem mamman är och om hon kan skicka en bild på sig. De undrade också om när ägget kommer att kläckas? Vi får se vad hon svarar, det är väldigt spännande nu!!! :)
 
Mailadressen till Mamma Hemlig är: minlillagoding@gmail.com, ni får gärna skriva till henne hemifrån också!

2 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Vad läskigt att det är någon som har rört till det i erat klassrum, undra om det är mamma Hemlig.Det hade varit kul att veta hur hon ser ut. Jag förstår att hon med omsorg valt ut de hjälpsamma barnen på Nästegårdskolan att ta hand om ägget för dom barnen kan hon lita på att de ställer upp, eller hur!!!
    Tänk om ägget kläcks en natt när ni inte är där, undra vad det är som finns innuti ägget som kan busa runt på skolan då!
    Vad nyfiken jag blir!!
    Ha det gott!
    Kram
    Linda Strinne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!
      Vi saknar dig såååååååååååå, sååååå mycket! Vi undrar också vad det är i ägget. Vad tror du finns i ägget? Katarina i trean tror att det är en dinosaurie. Det har blivit en buckla på ägget. Vi ska bygga ett bo till ägget.Det luktar choklad och låter lite om ägget. När vi tittade in i klassrummet var det jätte-stökigt. Hur har du det på ditt nya jobb? Lycka till på jobbet. Kram från Sofia och Orion 1.

      Radera